Mijn boeken koppelen maatschappelijke vraagstukken aan architectuur en stedenbouw. Eerder heb ik meegeschreven aan politieke initiatiefnota’s. Mijn laatste artikelen gaan over een vrij toegankelijke grondmarkt. Hieronder een selectie (niet chronologisch).

De Grote Verbouwing, verandering van naoorlogse wijken – 2004

De wederopbouw was de grootste bouwopgave van Nederland. Inmiddels is een deel daarvan al weer gesloopt en vernieuwd. Jaarlijks worden in Nederland nog steeds zo'n 12.000 woningen gesloopt.


No choice over our heads – 2019

'No choice over our heads' behandelt de vrije toegang tot de grondmarkt. Lees hier het artikel. Gepubliceerd in Baumeister B6, juni, 2019.


Schiphol werkstad – 2006

In 2006 stond het kabinet op het punt om Schiphol privatiseren. Was dat wijsheid? Aanleiding destijds voor een initiatiefnota.


Opinie artikel – 2018

Tijdens de crisis waren het de zelfbouwers die de woningproductie overeind hielden. Alle reden om voor hen bouwgrond beschikbaar te houden. Gepubliceerd in het Financieele Dagblad, 20 januari 2018.


Heilige Huisjes – 2001

De mogelijkheden om je eigen huis te laten bouwen worden vergroot. Althans dat was het voornemen van de regering eind jaren negentig.


Klein Wonen, Small Homes – 2019

Ruim vier van elke tien mensen zal midden deze eeuw alleenwonend zijn. Alle reden om aan klein wonen een boek te wijden.


Never waste a good crisis – 2018

De crisis, het moment waarop de woningbouw zich opnieuw had kunnen uitvinden. Lees hier het essay.


Liberalisering huurbeleid – 2006

In 2006 stond het kabinet op het punt het huurbeleid te liberaliseren. Was dat wijsheid? Aanleiding destijds voor een initiatiefnota.


Burgerlijke Stedenbouw – 2002

Een stedenbouw die plek biedt aan honderden, duizenden burgerinitiatieven kennen we niet meer. Lees hier meer.


De bouw uit de schaduw – 2002

Als onderdeel van de Parlementaire enquête Bouwnijverheid heb ik als mede-onderzoeker gerapporteerd over de structuurkenmerken van de Vinex-locaties.