Mijn boeken koppelen maatschappelijke vraagstukken aan architectuur en stedenbouw. Eerder heb ik meegeschreven aan politieke initiatiefnota’s. Mijn laatste artikelen gaan over een vrij toegankelijke grondmarkt.

De Grote Verbouwing, verandering van naoorlogse wijken – 2004

De wederopbouw was de grootste bouwopgave van Nederland. Inmiddels is een deel daarvan al weer gesloopt en vernieuwd. Jaarlijks worden in Nederland nog steeds zo'n 12.000 woningen gesloopt.


No choice over our heads – 2019

'No choice over our heads' behandelt de vrije toegang tot de grondmarkt. Lees hier het artikel. Gepubliceerd in Baumeister B6, juni, 2019.


Schiphol werkstad – 2006

In 2006 stond het kabinet op het punt om Schiphol privatiseren. Was dat wel wijsheid? Aanleiding destijds voor een initiatiefnota.


Klein Wonen, Small Homes – 2019

Ruim vier van elke tien mensen zal midden deze eeuw alleenwonend zijn. Alle reden om aan klein wonen aandacht te geven.


Opinie artikel in Het Financieele Dagblad – 2018

Tijdens de crisis waren het de zelfbouwers die de woningproductie overeind hielden. Waarom vertrouwt het kabinet vooral op huurwoningen in de vrije sector als mensen het ook zelf kunnen? Gepubliceerd in het FD op 20 januari 2018.


Heilige Huisjes – 2001

De mogelijkheden om je eigen huis te laten bouwen worden vergroot. Althans dat was het voornemen van de regering eind jaren negentig.


Never waste a good crisis – 2018

De crisis, het moment waarop de woningbouw zich opnieuw had kunnen uitvinden. Lees hier het essay.


Burgerlijke Stedenbouw – 2002

Een stedenbouw die plek biedt aan honderden, duizenden burgerinitiatieven kennen we niet meer. Lees hier meer.


De bouw uit de schaduw – 2002

Als onderdeel van de parlementaire enquête naar de bouwfraude is gerapporteerd over de Vinexwijken. 'Er zijn gerede aanwijzingen voor een verstoorde marktwerking die leidt tot een onevenwichtige prijs-kwaliteit-verhouding', aldus de commissie.